Μπάτσελορ για κορίτσια

Μπάτσελορ για κορίτσια
14 ΜΑΙΟΥ 2012
FW08SCB_paris, Galliano, Paris
Eίτε το δείτε ως αφορµή για να βρεθείτε µε τις κολλητές σας είτε ως τον καλύτερο τρόπο να δικαιολογήσετε όσα αδικαιολόγητα διαπράξετε, το τελευταίο εργένικο βράδυ σας δεν θα το περάσετε single. Γι' αυτό θα φροντίσουν οι γυναίκες της ζωής σας. Συνήθως τα έξοδα και την οργάνωση της βραδιάς τα αναλαµβάνει η κουµπάρα ή οι πιο στενές φίλες, αφήνοντας για τη νύφη µόνο την προσµονή της έκπληξης. Η οποία θα είναι σίγουρα ευχάριστη αν από το ρεπερτόριο εξαιρεθεί οτιδήποτε θα µπορούσε να χαλάσει τη διάθεση της µελλόνυµφης. Αυτό που πρέπει να αποφασιστεί εξαρχής είναι αν το µπατσελορέτ πάρτι θα γίνει σε κάποιο σπίτι ή αν θα βγείτε έξω. Καιρού επιτρέποντος, τη διαφορά µπορεί να κάνει ακόµη κι ένα πάρτι στην παραλία.

Σπίτι σου ή σπίτι μου;
Αν προτιµήσετε να µείνετε µέσα, τα πράγµατα είναι πιο απλά. Ούτως ή άλλως, δεν χρειάζεται να αγχωθείτε για το φαγητό, αφού το βασικό στα πάρτι είναι πάντα το ποτό. Στο www.bachelorettepartguide.com θα βρείτε συνταγές για εύκολα και γευστικά κοκτέιλ, παιχνίδια µε ποτά και ιδέες για να οργανώσετε το είδος του πάρτι που ταιριάζει καλύτερα στο χαρακτήρα της νύφης. Στο πρόγραµµα της εργένικης γιορτής το κεφάλαιο «νοσταλγία» είναι πάντα µεγάλο, αφού τελικά αυτό είναι και το πραγµατικό νόηµα του µπάτσελορ πάρτι. Εδώ ταιριάζει η προβολή home video µε σκηνές από το σχολείο, πάρτι, εκδροµές, αλλά και ξεχασµένα στιγµιότυπα της παρέας, που ξεθάψατε από το παλιό κουτί µε τις φωτογραφίες. Ένα µηχάνηµα καραόκε είναι βέβαιο ότι θα σας γυρίσει στα παλιά µε επιτυχίες από άλλες εποχές - αρκεί βέβαια να έχετε προειδοποιήσει τους γείτονες.

Τα κορίτσια ξενυχτάνε
Αν τελικά αποφασίσετε να βγείτε, θυµηθείτε ότι η νύφη επιβάλλεται να ξεχωρίζει. Ένα από τα έθιµα του Νέου Κόσµου θέλει τη νύφη να κυκλοφορεί σε δρόµους και µπαρ µε κλασικό τούλινο πέπλο και T-shirt, στο οποίο θα υπογράψουν όλοι οι άντρες που εκείνη και οι φίλες της θα γνωρίσουν στη διάρκεια της ξέφρενης βραδιάς. Αν είστε πολύ οργανωµένες, ίσως έχετε ήδη σκεφτεί το σλόγκαν για τα µπλουζάκια που θα µοιράσετε σε όσες θα συµµετάσχουν στο πάρτι. Για τη διαδροµή σας οι επιλογές είναι πολλές, από το να πάρετε µε τη σειρά όλα τα αγαπηµένα σας στέκια είτε να γυρίσετε σε όσα κλαµπ δεν έχετε ξαναπάει µέχρι το να κρατήσετε τραπέζι στα µπουζούκια ή στο ρεµπετάδικο όπου ξενυχτούσατε στα φοιτητικά σας χρόνια. Αν πάλι δεν έχετε καµία διάθεση να µπλέξετε µε σφηνάκια και χανγκόβερ, ένα beaute party σε spa θα έχει σίγουρα επιτυχία. Είναι η ιδανική λύση για να εµφανιστείτε όλες εµφανώς ανανεωµένες την ηµέρα του γάµου.

Αυτό που θέλουν οι γυναίκες
Αν έχετε άγριες διαθέσεις, η εµφάνιση στρίπερ είναι που θα κάνει τη διαφορά - και τις καλεσµένες να ουρλιάζουν. Για να καλέσετε χορευτή στο χώρο σας, χρειάζεστε περίπου 250 ευρώ για σόου διάρκειας 12-15 λεπτών. Υπάρχουν γραφεία που µπορούν να σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση οργανώνοντας ολόκληρο το πάρτι, µε DJ, φωτισµό, φαγητό, ποτά και στρίπερ στην τιµή των 500 ευρώ περίπου. Αν πάλι προτιµήσετε να πάτε σε κλασικό στριπτιζάδικο, καλό είναι να ξέρετε ότι κάποια σάς δίνουν τη δυνατότητα να επιλέξετε οι ίδιες το στιλ και το θεµατικό ντύσιµο των χορευτών. Και σε περίπτωση που αναρωτιόσασταν, το εσώρουχο παραµένει στη θέση του.

Bίβα Λας Βέγκας
Ένα µπάτσελορ πάρτι µπορεί πάντα να διαρκέσει περισσότερο από λίγες ώρες. Eνα διήµερο θα σας φέρει ακόµη πιο κοντά µε ανθρώπους µε τους οποίους έχετε χαθεί λόγω των καθηµερινών υποχρεώσεων και θα σας ξεκουράσει. Η παρέα θα δώσει το στίγµα για τον προορισµό και θα επιλέξει το εξοχικό σπίτι ή το ξενοδοχείο. Αν για την παρέα σας το κεφάλαιο «διασκέδαση» περιλαµβάνει και τα λήµµατα «εναλλακτικός τουρισµός» και «εξτρίµ σπορ», θυµηθείτε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγµή να πάτε γυρεύοντας για ένα -ακόµη και µικρό- ατύχηµα.
Βέβαια, όποια θέλει να ζήσει την απόλυτη εµπειρία του εργένικου πάρτι, θα πρέπει να δώσει κάτι παραπάνω και να ταξιδέψει µέχρι το Λας Βέγκας. Εκεί θα την περιµένει η Hot Pink σουίτα του Palms Hotel, που είναι ειδικά διαµορφωµένη για µπατσελορέτ πάρτι, αφού διαθέτει ακόµη και στύλο για τους στρίπερ. Στη λιµουζίνα δεν ξέρεις ποτέ ποιος ή πώς θα είναι ο οδηγός, αφού µία από τις πρώτες δουλειές του Μπραντ Πιτ -πριν γίνει η φαντασίωση όλου του γυναικείου πληθυσµού στον πλανήτη- ήταν να πηγαινοφέρνει τις χορεύτριες. Αλλά ακόµη και χωρίς τον Μπραντ, µία νύχτα στο καζίνο θα ήταν αρκετή για να µείνει το πάρτι σας στην ιστορία.

Πονοκέφαλος
Όπως σε όλα τα πάρτι, και στο µπατσελορέτ το πιο δύσκολο κοµµάτι είναι η επόµενη µέρα. Σε περίπτωση που δεν θέλετε να ρισκάρετε τη φρέσκια σας εµφάνιση, µπορείτε πάντα να το γιορτάσετε δυο τρεις µέρες πριν και όχι την παραµονή του γάµου. Αν πάλι επιµένετε να κρατήσετε τους τύπους και να το γλεντήσετε την τελευταία σας ελεύθερη βραδιά, τουλάχιστον ακολουθήστε τους βασικούς κανόνες, ώστε να µην έχετε την ηµέρα που παντρεύεστε το χανγκόβερ της ζωής σας.
Για να αποφύγετε τις µεγάλες καταστροφές, αφού δεν υπάρχει περίπτωση να µην πιείτε, καλό είναι να µην ανακατέψετε τα ποτά και να αποφύγετε αλχηµείες και αυτοσχεδιασµούς, που το µόνο που θα σας προσφέρουν είναι δυνατός πονοκέφαλος το επόµενο πρωί. Επιπλέον δεν υπάρχει λόγος να καταλήξετε στο κρεβάτι σας µόνο αφού θα έχετε δει το ξηµέρωµα, γιατί οι µαύροι κύκλοι δεν θα συγχωρήσουν εύκολα την επιλογή σας. Αν ξέρετε ότι δεν πρόκειται να συµµαζευτείτε νωρίς, καταστήστε την πιο πειθαρχηµένη της παρέας υπεύθυνη να σας γυρίσει σώα αλλά και εγκαίρως στο σπίτι σας. Αν τίποτα δεν καταφέρει να βάλει φρένο στο ξεσάλωµά σας, πάλι υπάρχουν τρόποι να εµφανιστείτε λαµπερή και φρέσκια στην εκκλησία. Φροντίστε πάση θυσία να ξυπνήσετε στην ώρα σας, ακόµη κι αν αυτό σηµαίνει ότι θα είστε µε πέντε ώρες ύπνο. Το τελευταίο που σας λείπει είναι να είστε µε την ψυχή στο στόµα.
Αν το ταβάνι γυρίζει και νιώθετε το κεφάλι σας έτοιµο να σπάσει, φροντίστε αρχικά να ενυδατώσετε τον οργανισµό σας. Πιείτε αρκετό νερό αλλά και φυσικό χυµό πορτοκαλιού, που περιέχει βιταµίνη C, την οποία έχετε ανάγκη. Ένας καφές θα βοηθήσει, αλλά για να µη σας ανακατέψει το στοµάχι φροντίστε να φάτε κάτι που θα τραβήξει τα υγρά, όπως φρυγανιές. Σύµφωνα πάντως µε τους επαγγελµατίες µπάρµαν, το καλύτερο αντίδοτο για το χανγκόβερ είναι να πιείτε ένα ποτήρι µπίρα µόλις ξυπνήσετε. Αν όµως δεν το έχετε δοκιµάσει ξανά στο παρελθόν, ίσως να µην είναι η καλύτερη στιγµή για να ελέγξετε την εγκυρότητα της συµβουλής.

Δικαίωμα
Εκείνος δεν είναι ανάγκη να γνωρίζει πολλές πληροφορίες για το τι θα γίνει και πού. Φανείτε µε τη σειρά σας διακριτική αποφεύγοντας να τον ρωτήσετε τι σχεδιάζει µε την παρέα του. Πιθανότατα δεν θα θέλετε να ξέρετε, όπως ούτε εκείνος για εσάς. Αν πάλι βγείτε την ίδια µέρα, διατηρήστε το µυστήριο και αντισταθείτε στο quick dial του κινητού σας. Όµως, επειδή µε αυτή την τακτική δεν είναι καθόλου απίθανο να βρεθείτε όλοι µαζί στο ίδιο µαγαζί, φροντίστε να κινηθείτε σε διαφορετικές περιοχές. Αλλά γι' αυτό µπορούν να προνοήσουν οι παρέες σας µε µια µεταξύ τους συνεννόηση. Αν παρ' όλ' αυτά δεν καταφέρετε να αποφύγετε τη µοιραία συνάντηση, µπορεί πάντα ο ένας από τους δύο να αλλάξει τα σχέδιά του, έστω και τελευταία στιγµή, για να µη χάσει το πάρτι σας το µπάτσελορ νόηµά του.

Οι Άλλοι
Εκείνοι που πρώτοι απ' όλους θα εκδηλώσουν πιεστικά την περιέργειά τους για το πώς περάσατε το τελευταίο σας βράδυ ως εργένισσα είναι οι δικοί σας άνθρωποι. Για να αποφύγετε άκοµψα σχόλια και αδιάκριτες ερωτήσεις, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να µην εµφανιστείτε τρεκλίζοντας στην εκκλησία. Φυσικά, µπορείτε πάντα να ακολουθήσετε την τακτική του «What happens in Vegas, stays in Vegas», χωρίς να δώσετε λογαριασµό σε κανέναν και αφήνοντας τους πάντες να αναρωτιούνται για τη µυστηριώδη σας βραδιά. Η αλήθεια όµως είναι πως αν δεν έχετε τίποτα να κρύψετε, δεν έχετε και λόγο να ανησυχείτε. Ο µοναδικός που δικαιούται κάποια απάντηση για το τι συνέβη είναι ο µέλλων σύζυγός σας. Στον οποίο δεν χρειάζεται να διηγηθείτε µε λεπτοµέρειες πόση πλάκα είχε όταν ο στρίπερ σάς ανέβασε στη σκηνή για να τσεκάρετε τα γυµνασµένα του µπράτσα, ενώ οι αφηνιασµένες φίλες σας απαθανάτιζαν την ιστορική στιγµή. Αυτά µπορείτε να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας. Όπως και τις φωτογραφίες. Και τα βίντεο.


ΕΠΙΛΟΓΕΣ

EΠIΛΟΓΕΣ DECOΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

PINTEREST