GETTING STARTED

Dos & don'ts για το πρώτο τραπέζι με την οικογένεια του

Dos & donts για το πρώτο τραπέζι με την οικογένεια του
05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017, ΑΝΝΙΩ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΟ: HELEN CATHCART
Dos & donts  για το πρώτο γεύμα με την οικογένεια του

Εκτός από τον πληθυντικό ευγενείας και το κουτί με τα γλυκά ανά χείρας, μπορείτε να έχετε στο μυαλό σας και 5 ακόμη σημεία που θα διασφαλίσουν την εντυπωσιακή σας εμφάνιση στο οικογενειακό τραπέζι του μέλλοντα συζύγου σας.

 

1. «Όλα ήταν υπέροχα»

Εννοείται ότι θα κάνεις τα σχετικά σχόλια στην μαγείρισσα ή τον μάγειρα χωρίς να προβείς σε συγκρίσεις με αυτά που κάνει καλά η δική σου μανούλα. Δεν είναι της παρούσης τέτοιες κουβέντες και ούτε χρειάζεται να ανοίξουμε τέτοιες συζητήσεις γιατί θα πρέπει να αναφέρεις και τις δικές σου σπεσιαλιτέ - και το τηγανητό αυγό δεν θα εντυπωσιάσει κανέναν. Εννοείται πως σα κοπλιμέντα συμπεριλαμβάνονται και οι κατηγορίες  διακόσμηση και σερβίτσια. Προσοχή μόνο μην το παρακάνετε και φανεί όλη η προσπάθεια απόλυτη προσποιητή. Επιλέξτε να δώσετε έμφαση σε κάτι και όχι στα πάντα γιατί θα φανείτε περισσότερο χαζοχαρούμενη παρά ευγενική.

 

2. Όλα στην θέση τους           

Φροντίστε τα ρούχα σας να είναι άνετα: όχι κοντοκάβαλα παντελόνια, όχι κοντές μπλούζες, όχι μεγάλα ντεκολτέ, όχι τελοσπάντων σε οτιδήποτε πρέπει να έχετε το νου σας να τραβήξετε προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Όλα τα βλέμματα θα είναι πάνω σας και το να παλεύετε να διορθώνετε κάθε φορά τα ενδυματολογικά παραστρατήματα δεν είναι ο,τι καλύτερο.      

 

Ο αυθορμητισμός και η οικειότητα καμιά φορά μπορούν να δώσουν λάθος μηνύματα και η συμπεριφορά σας να παρεξηγηθεί χωρίς λόγο.

 

3. Σε βλέπω στο ποτήρι μου

Μπορεί ο συμπέθερος και όλοι να πίνουν, να τσουγκράνε, να πίνουν, να τσουγκράνε αλλά εσείς κυρία. Πιέστε ελάχιστα, τόσο όσο για να να ευχηθείτε ή για να μην τους προσβάλετε αλλά ως εκεί. Γιατί ο θείος Κώστας μπορεί να μεθύσει και κανείς να μην παρεξηγηθεί μαζί του. Αν πιείτε εσείς και αρχίσετε τα τραγούδια και τις ασυναρτησίες η κατάσταση μάλλον δεν θα είναι ευχάριστη. Δηλώστε από την αρχή ότι παίρνετε αντιβίωση για να γλιτώσετε τις γνωστές, εμμονικές προτροπές του συμπέθερου «Καλέ, γιατί δεν πίνεις; Είναι δικό μας το κρασί».

 

4. Και το βλέμμα χαμηλά

Μπορεί γενικά να είστε πολύ εξωστρεφείς και χαμογελαστή αλλά για αυτήν την φορά περιοριστείτε ειδικά απέναντι στους άνδρες του τραπεζιού - ξαδέλφια, αδέλφια κτλ. Ο αυθορμητισμός και η οικειότητα καμιά φορά μπορούν να δώσουν λάθος μηνύματα και η συμπεριφορά σας να παρεξηγηθεί χωρίς λόγο.  

 

5. Λόγια μετρημένα     

Λοιπόν, ξεχνάμε πολιτικές, γκομενικές και θρησκευτικές συζητήσεις και φυσικά τις λεπτομέρειες της εφηβείας σου που επιβεβαιώνουν πόσο ξέφρενο νιάτο ήσουν. Ούτε χρειάζεται να πεις ότι η μαμά σου σε άφηνε να πηγαίνεις σπίτι του αγοριού σου στα 16. Περιορίσου σε ο,τι σε ρωτούν και αυτό με φειδώ και λίγο γενικά. Ούτε τις πολλές γκρίνιες για την δουλειά σου και τα κουτσομπολιά για τους φίλους του καλού σου είναι ανάγκη να δηλώσεις. Το πιο safe είναι να ακούς τις δικές τους συζητήσεις παρεμβάλλοντας έξυπνα σχόλια που να φανερώνουν ότι συμμετέχεις σε αυτές και όλες σου οι απαντήσεις να είναι με δόσεις θετικές «Στη δουλειά κουραζόμαστε αλλά το περιβάλλον είναι πολύ ευχάριστο» και όχι «Δεν θέλω να σκέφτομαι ότι πρέπει να πάω στη δουλειά» γιατί έτσι τους κάνεις να φαντάζονται πόσο μουρμουράς στον γιόκα τους.   

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

EΠIΛΟΓΕΣ DECOΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

PINTEREST