ΔΕΞΙΩΣΗ

Περισσότεροι στο πάρτι και λιγότεροι στην εκκλησία

Περισσότεροι στο πάρτι και λιγότεροι στην εκκλησία
Συνήθως καλούμε τους περισσότερους στην εκκλησία και λιγότερους στη δεξίωση. Αλλά, μήπως είναι προτιμότερο το αντίθετο;
19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017, ΑΝΝΙΩ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ,ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ
Λιγοι Πολλοί

 Για οικονομικούς κυρίως λόγους πολλά ζευγάρια επιλέγουν να μην καλούν στη δεξίωση όλους όσους έχουν προσκαλέσει στην εκκλησία. Ένας ακόμη λόγος – αλλά δεν το πολυπαραδεχόμαστε -  είναι και η προτίμηση μας σε συγκεκριμένα πρόσωπα που θέλουμε να μοιραστούμε τη χαρά και τους χορούς μας. Για ορισμένους μια τέτοια απόφαση κρύβει μια κάποια δόση αγένειας, το να αναγκάσεις κάποιον, δηλαδή, να έρθει ως την εκκλησία, να πάρει δώρο και κατόπιν απλά να φύγει.    
 
Ωστόσο, μια τάση που αρχίζει δειλά δειλά να κάνει την εμφάνιση της είναι το ακριβώς αντίστροφο. Το να επιλέγει, δηλαδή, το ζευγάρι μια μικρή, κλειστή Τελετή και κατόπιν ένα τρικούβερτο γλέντι. Οι λόγοι που μπορεί ένα ζευγάρι να το επιλέξει αυτό είναι διάφοροι:
 
*Δεν αντέχουν να αισθάνονται ότι «δίνουν παράσταση». Τους αγχώνει όλος αυτός ο κόσμος να στέκεται γύρω από αυτούς.
 

*Επιθυμούν μια πραγματικά ήσυχη και ουσιαστική Τελετή που θα αφορά αυτούς τους δυο και τα πάρα πολύ κοντινά τους πρόσωπα. 

 *Σε περιπτώσεις που ο γάμος πραγματοποιείται καταχείμωνο σε ένα μικρό εκκλησάκι (γιατί εκεί ήθελε το ζευγάρι) και δεν θέλουν να ταλαιπωρήσουν τους καλεσμένους μέσα στο κρύο.

 *Μπορεί, επίσης, ο γάμος να είναι πολιτικός, οπότε μάλλον δύσκολο να παρευρεθούν όλοι οι καλεσμένοι.

 *Η εκκλησία που επιθυμεί να παντρευτεί το ζευγάρι είναι πολύ πιο μακριά από το χώρο της δεξίωσης και δεν θέλουν να βάλουν σε αυτόν τον κόπο τους καλεσμένους.   
 

Υ.Γ
 
**Μην παραλείψετε να επισημάνετε αυτή τη διαφοροποίηση στις προσκλήσεις που θα στείλετε καθώς και να υπολογίσετε με όσο μεγαλύτερη ακρίβεια μπορείτε την ώρα που θα καταφέρετε μετά το μυστήριο να φτάσετε στο χώρο του πάρτι.
 
**Δώστε σε ένα από τους καλούς σας φίλους το ρόλο του οικοδεσπότη για να καλωσορίζει τους επισκέπτες μέχρι εσείς να φτάσετε στην δεξίωση.     

**Μπορείτε στο προσκλητήριο να αναφέρετε και το λόγο που δεν τους καλείτε και στην εκκλησία - με ένα χιουμοριστικό τρόπο.    

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

EΠIΛΟΓΕΣ DECOΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

PINTEREST